GINOP-6.2.3

GINOP-6.2.3 – Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése

Szocializációs hét

2018/2019 tanév szocializációs hét

Az első napon az osztályfőnök és a tanulók ismerkedése és adminisztrációs munkák után elkezdtük a 2018/2019-es tanévi munkánkat. A tanítás első hetében osztályfőnöki óra keretében a tanulókkal megbeszéltük és létrehoztuk közösen az iskolára vonatkozó házirendet, elkészítettük a tanulók által a 10 parancsolat házirend diáknyelven. Az iskola vezetősége és az egy osztályban tanító tanárok bemutatkoztak az osztály tanulóinak. Egy játékos feladattal megismerkedtek Tiszavasvári település nevezetességeivel valamint az iskola területével. A gyakorlati tanműhelyben tettünk egy szakmai látogatást, ahol megismerkedtek a tanulók a gyakorlati tanműhely munka-, tűz-, és balesetvédelmi szabályokkal. A hét zárásaként a tanulók egy sportnap keretében mutatták meg kreativitásukat és sportolt együtt a kilencedikes osztály.

2019/2020 tanév szocializációs hét

Az első napon az osztályfőnök és a tanulók a nyári élményekkel teli eseményeket beszéltük meg és elkezdtük a 2019/2020-es tanévi munkánkat. A női szabó osztálynak olyan lehetősége adódott, hogy a tiszalöki Bamiko varrodába mehettünk egy tartalmas és sok gyakorlati munkafolyamatot tekinthettünk meg, amit a tanulók csak elméleti órákon a tankönyvből ismerhetnek meg. Kérdésekkel is készültek a tanulók, amelyre gyakorlatias, vizuális válaszokat kaptak. (termék használati funkcióját bemutatták)  

A tizedik évfolyamban új tanárok is érkeztek a régi helyett, a tanárok készséggel vettek részt az osztály ismerkedésével.  

A szocializációs hét zárása sportnappal, focival zárult.